002 Ashkelons gader

Robotter På Loftet
Robotter På Loftet
002 Ashkelons gader
Loading
/

Harry Harrison: “Ashkelons gader”.
Kolonisering/prime directive.
Religion/Bibelen.
Udvikling i stadier.
Skrig/åben mund.

Arthur C. Clarke: “The Star” (spoilers).
James Blish: A Case of Conscience.
Julian May: Det pliocæne eksil.
Ib Johansen: Egon i plasticbyen.

Twitter: @RobotterPLoftet .
Mail: RobotterPaaLoftet snabela gmail com .
Web: RobotterPaaLoftet.sciencefiction.dk .
Musik: A-Blues, Beat Rock Track (8/12) (https://youtu.be/wjyWBx38gpo)
Teknik: Audacity, Voloco.

2 Kommentarer on “002 Ashkelons gader

 1. Vi har fået mail fra Henning:

  Goddaggoddag

  Først og fremmest: – tak for en god ide og en (indtil videre) god podcast. Jeg vil følge den med interesse.

  Ad “The streets of Ashkelon”, som virkelig er en rigtig god (og klassisk og harrisonsk) novelle, så blev den jo oversat til dansk allerede i 1975 (?), som “Askalons gader” (Irlov-Regulus – Kaleidoskop 1) og jeg tror at den staveform er mere “terrængående”, men… men ….

  Hvad jeg ville sige: – jeg er sikker på at Harry Harrison var mindst lisså meget ateist som Stephen Fry, og hans (Harrisons) hyldest til Danmark kan bl.a. læses i et afsnit af “The stainless steelrat”, hvor der en planet, der afholder “Grundlovsdag” (stavet således – altså om i “sic”). Hvilket Brian Aldiss gør sig munter over, i Trillion Year Spree, uden (?) at have fattet pointen.

  Anyways. Askalons gader. Faktisk prøver Garth jo, til nogenlunde allersidst, og muligvis alt for sent, at redde Fader Mark. Men næhe nej – præsten ønsker virkelig sit martyrium. Hvor dum har man lov at være. Og denne dumhed – mere end “syndefaldet” – må Ithin og hans folk så bøde for, i Misforståelsernes Hellige Navn!

  Ved et underligt tilfælde læser jeg, netop nu, “Paradisplaneten” i godnat-sov-godt-sengen. Og jeg tilslutter mig sammenligningen. Jeg har nogle “hangs” på den roman, der drejer sig om syn på kvinder og på politik (og på religion). Men jeg synes stadig den er rigtig god. Samlæst med Philip J. Farmers novelle “Father” bliver den helt weirdo. Og det er godt at blive rystet. Så sker der sgudda noget.

  Ihvertfald: – skidegodt at I lige fik hevet “Askalons Gader” ud af mulig glemsel. Bliv endelig ved 🙂

  Bedste hilsner
  Henning Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *