044 Erindringer engros

Robotter På Loftet
Robotter På Loftet
044 Erindringer engros
Loading
/

Philip K. Dick: “Erindringer engros”.
Falske erindringer.
Mars.
Længsel.
Hemmelig agent, 007.

Philip K. Dick: “Den elektriske myre”.
Men In Black.
Ted Chiang: “Story of Your Life”.
Arrival.
“TMTYR Episode #46: There Are No The’s (Arrival)”, http://pavementpodcast.com/podcast/tmtyr-episode-46-there-are-no-thes-arrival/ .
five minute arrival, https://feeds.transistor.fm/five-minute-arrival .
Isaac Asimov: “Jul på Ganymedes”.
Douglas Adams: Håndbog for vakse galakse-blaffere.

RETTELSER: Indtil nu ikke nogen.

Twitter: @RobotterPLoftet .
Mail: RobotterPaaLoftet snabela gmail com .
Web: RobotterPaaLoftet.sciencefiction.dk .
Musik: A-Blues, Beat Rock Track (8/12) (https://youtu.be/wjyWBx38gpo).
Teknik: Audacity, Voloco.

2 Kommentarer on “044 Erindringer engros

 1. “jeg er ikke en robot” – [X] –

  Men “hej” alligevel –
  Der skal siges noget om PKD – og det gør I jo også – og der SKAL siges noget om Arnold S. – det ved gud! Men jeg er ganske enig i, at “Total Recall” (d.æ.) er en glimrende film, udslæt, vorter og alting. Og iøvrigt – bare for at være rundforvirret- finder jeg faktisk at “Impuls 1” (der kom vist ikke flere, men det var vist tænkt som en serie – Niels! Du må vide det!), var et godt bud på en præsentation af “strømninger” i SF, på daværende tidspunkt.

  Og jeg syns I behandler “We remember it for you, wholesale” på helt fantastiske 58 minutter. Så “ikke noget dér” – kaffen nåede at blive kold, men det er min egen skyld; jeg glemte pauseknappen –

  Men “svinkeærindet” fik mig lige op i et højere gear. Ikke ifht kritik, men måske som noget uddybende … eller: et eller andet; tag det for hvad det er, dette er jo kommentarfeltet, og det synes mig, at jeg kommenterer ret solo 🙂
  Altså: “Arrival”. Jeg skal ha’ set den igen, for den filtrer sig sammen med Michael Madsens “The Visit”, men stiller ihvertfald nogle ret rammende (intrikate?) spørgsmål ved såvel teknologi som kommunikation. Og navnlig det sidste er interessant, netop i forhold til spørgsmålet om tid og tidsopfattelse.
  Jeg husker ikke lige på siddende fod om de dér talende blæksprutter (!) i “Arrival” er ‘tidsforskudte’, men jeg ved ihvertfald at i Frederik Pohls “Heechee”-serie optræder der “The Sluggards” (en slags blæksprutteagtige vandmænd – der var den igen(!)), som man kun kan kommunikere med, hvis man har riiiiiiiiigtig god tid, idet deres eksistens er “real slow” som konsekvens af, at de lever i “slush-ice”/”slud”: – Metan v 200 minusgrader …. eller sådan noget – ikk’ da 🙂

  Med dette i mende er der én – ret ukendt – roman, der godt kunne ligne “Arrival”, næsten til forveksling. Det drejer sig om David Houstons “Alien Perspective”, som handler om et kæmperumskib, der er nødt til at nødlande på Jorden …. – af forskellige årsager; – og hvordan besætningen og “jord-personellet” kan finde en måde, at kommunikere på.
  Houston er ved grød ikke nogen James Joyce, og “Alien Perspective” er sandelig ikke “Finnegan’s Wake”, men (spoiler) den gradvise forståelse af, at de “aliens”, der er landet i deres ramponerede fartøj, er en slags snegle (og ligeledes deres tankehastighed) er et scoop. Så hér er der også tale om tre tidshorisonter/perspektiver, for den trussel der driver narrativen er at rumskibets “drive-unit” (der åbenbart er en fæl størrelse), er på vej mod solsystemet …. og (ja) kan sprænge det hele “to smitterens”.

  (jeg har en fix ide om, at “Alien Perspective” også genklinger i “District 9” – men det er nok at give associtionerne lidt for vidt spillerum)

  – og det skulle vist være, hvad jeg lissom havde på to-do-listen 🙂

  & som hver gang:
  Hilsen Henning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *